{ "title": "Yediveren Limon Fidanı", "image": "https://www.fidanlar.gen.tr/images/Yediveren-Limon-Fidani-15.jpg", "date": "19.01.2024 21:59:36", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "Yediveren Limon Fidanı: Yediveren limon iklim şartları uygun olduğu sürece çiçeklenme ve meyve vermesi bütün sene süren bir meyve ağacıdır. Meyveleri diğer limon çeşitlerinden daha iri boyda olmaktadır. Turunçgiller arasında en açık renkli yaprakları olanıdır. Tadı ekşi mayhoştur. Dikimi yapılacak yediveren limon fidan güvenilir bir fidancıdan alınır. Bu bitki saksıda da yetişebilmektedir. Saksı dikimindefidanın boyu ortalama olarak 70-100 cm arasında olması uygundur. Bu ürünü ev ortamında da 20-25 litrelik saksılarda rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.

Saksıda Yediveren Limonu Yetiştirme

Daha sağlıklı bir ortamda ve uzun ömürlülük bakımından dikim yapılacak olan saksı en az 15-20 litrelik olması gerekir. Dikim yapılacak saksı toprağının içerisinde toprak-torf karışımı olması gerekir. Dikim yapılacak olan saksı tabanındaki tahliye delikleri mutlaka açık olmalıdır. Ayrıca bu tahliye deliklerinin hemen üst kısmının 4-5 cm kalınlıkta olacak biçimde çakılla doldurulmalıdır. Saksıdaki çakıl olması, fazla suyun deliklerden daha kolay bir şekilde süzülmesini sağlamaktadır. Dikimi yapıldıktan sonra mutlaka yediveren limon fidanına can suyu verilmelidir. Sulama işi yaz aylarında 3-4 günde tekrarlanmalı gerektiğinde ise daha kısa aralarla sulanmalıdır. 20 litrelik bir saksı için1 litre kadar iyi yanmış çiftlik gübresi verilmesi tavsiye edilir. Yediveren limon fidanına, ilk birkaç sene içerisinde şekil budaması yapılır.

Yediveren Limon Fidanını Açık Alanda Yetiştirme

Dikim yapılacak alan belirlenerek 30 X 30 cm yükseklik ve genişlikte çukur açılır. Fidanın aşı yeri toprak üstünde kalacak biçimde, çukura konarak, kapatılıp sıkıştırılır. Yediveren limon fidanına dikimi yapılmasından sonra can suyu verilir. Toprak suyu emdikçe su takviyesi yapılır. Sulama yaz aylarında 3-4 günde tekrarlanmalıdır. Gerektiğinde ise daha sık aralıklarla sulanır. Gübreleme için iyi yanmış çiftlik gübresi kullanılması tavsiye edilir. Budama için ise ilk birkaç sene içinde şekil budaması yapılır.
" } ] }